Onze visie

De IT, een creatief, uitdagend en veelzijdig werkveld. Wij hebben als missie het werkveld van de IT toegankelijk te maken voor studenten en starters. Dit willen wij bereiken door zowel studenten tijdens de studie te ondersteunen als starters te helpen hun weg te vinden.

Onze werkwijze

Wij vinden het heel erg belangrijk dat wat wij ontwikkelen waardevol is. Dat het daadwerkelijk gebruikt wordt door de doelgroep en de klant krijgt waar hij op zit te wachten. Dit doen wij door niet alleen heel nauw contact te hebben met onze klant, maar ook juist met de doelgroep.

Door interviews, eventuele prototypes, testen en veel transparantie denken wij dit te bereiken. Alles dat wij ontwikkelen doen wij in kleine stappen en laten wij constant zien. Dit zorgt ervoor dat wanneer we verschillen van mening over een bepaald onderwerp, we hier heel snel achter kunnen komen en samen een oplossing kunnen vinden.

Wat we doen

Verbinden van student en bedrijf

Wij zijn er van overtuigd dat het bedrijfsleven en studenten gigantisch veel van elkaar kunnen leren. Dit gebeurt nu al, maar op een te kleine schaal. Over het algemeen komen studenten tijdens hun stage in het derde jaar pas in contact met bedrijven. Als docent is het heel erg leuk om die omschakeling te zien. Van verlegen, onzekere tweedejaarsstudent naar een volwassen derdejaars vol zelfvertrouwen. Zin in de studie, met een bijbaan vertellen ze vol trots wat ze hebben gedaan. Ze weten nu alles, want ze hebben bij een echt bedrijf gewerkt.

Dit is zo'n mooi moment, wij willen dat dit eerder gebeurt. Studenten kunnen in hun tweedejaar al heel erg veel en kunnen heel waardevol zijn voor een bedrijf. Door ze meer kennis te geven over wat er is, veel in contact te laten komen met bedrijven en professionals die ze vertrouwen geven denken wij dit te kunnen bereiken.

Meer toegankelijk maken

Wij horen vaak dat IT het imago heeft complex en weinig divers te zijn. Dit vinden we jammer omdat wij juist ervaren hebben dat het juist erg toegankelijk en interessant is.

Wij willen daarom laten zien wat de mogelijkheden zijn binnen de IT voor zowel studenten als starters.

Zelf ontwikkelen

Onze allergrootste passie is software ontwikkelen. Naast dat we iedereen willen laten zien hoe mooi het wel niet is, willen we zelf natuurlijk ook programmeren. Wij doen dit door zelf al onze tools te bouwen ter ondersteuning van onze twee bovenstaande missies. Maar los daarvan, zouden wij ook graag anderen helpen. Helpen met het ontwikkelen van apps, websites of complete applicaties.

Over ons

We werken met een klein team vol enthousiasme aan de IT markplaats en organiseren de verschillende workshops en cursussen.

Susan van Bruijnsvoort
Co-Founder, Software engineer

Er is weinig zo leuk als software te ontwikkelen en dat enthousiasme te delen. Als beginnend software ontwikkelaar zijn collega's in de IT altijd enorm bereid kennis te delen en me op weg te helpen. Ik vind het dan ook leuk en belangrijk om nu hetzelfde terug te kunnen doen en mensen te helpen hun weg te vinden.

Fleur Oudenampsen
Co-Founder, Software engineer

Mijn grote passie is software ontwikkelen. Ik vind het heel erg leuk om van niets, iets te kunnen maken. Dat geeft zoveel mogelijkheden! Deze passie wil ik graag op anderen overbrengen. Naast mijn baan als software engineer bij Blooming IT, mag ik dit doen op het Saxion als docent Software Engineering.