Over Blooming IT Academy

Eén van onze doelen is het toegankelijker maken van de IT.

We organiseren daarom cursussen die voor een grote doelgroep geschikt zijn. Bijvoorbeeld mensen die zich willen laten omscholen maar niet precies weten of de IT voor hun geschikt is. Door op een laagdrempelige manier verschillende IT principes uit te leggen proberen we de IT toegankelijker te maken.
Naast omscholing, kan je hierbij ook denken aan werknemers die zijdelings te maken hebben met IT principes zoals recruiters en support medewerkers.

Bekijk ons aanbod of er iets voor je tussen zit of stuur ons een bericht wanneer je iets mist.

Ons aanbod

Programmeren voor beginners

Een interactieve dagdeelvullende workshop waarin de basis van programmeren wordt uitgelegd, gevolgd door het doorlopen van een aantal opdrachten. Beschikbaar in de talen Java en Ruby.

Bouw je eigen website

Wil je graag wat meer weten over het bouwen van een website? Sluit dan aan tijdens deze interactieve workshop waarin we de basis uitleggen van HTML, CSS, Javascript of indien gewenst Wordpress.

Communiceren over het web

Een mooi vervolg op de "Bouw je eigen website"-cursus. In dit programma maken we van een simpele statische website, een interactieve website. Compleet met database en API.

Mobile development

Bouw je eigen Android app. Enige ervaring met programmeren is hierbij wel gewenst zodat we snel aan de slag kunnen.

Databases

We leggen graag uit hoe databases in de basis in elkaar zitten en hoe je SQL kan gebruiken om de data er op een overzichtelijke manier weer uit te halen.

Werken met Git

Git is het meestgebruikte versiebeheersysteem. Ook als je geen software ontwikkelaar bent kan je hiermee moeten werken. We helpen je graag op weg met de basisprincipes en de commando's die je het meest gebruikt.

Hoe gaan we te werk?

Flexibel

Wij passen onze cursussen altijd aan op basis van de aanmeldingen. Gaat een deel van de groep snel door de stof heen, maar hebben anderen wat meer moeite? Geen probleem we zijn met zijn tweeen aanwezig en splitsen gewoon op!

Toegankelijk

Fleur is ervaren docent en Susan heeft zichzelf leren programmeren. We weten dus nog heel goed hoe overweldigend het kan zijn en houden daarom onze cursussen erg toegankelijk.

Variatie

We doen ons best om het gehele IT landschap te beslaan. Van web naar devops via hardware naar de backend.