Programmeren voor Beginners

Ondanks al onze goede bedoelingen is het toch alweer vier maanden geleden sinds ons laatste blogbericht. Het goede nieuws is dat dit vooral komt omdat we heel druk zijn geweest. En één van de leukste dingen in de afgelopen maanden is toch wel de programmeeravond geweest die we hebben georganiseerd.

Waarom was het nodig?

Fleur heeft op 20 maart gesproken op het Eigen Kracht Werkt evenement. Dit evenement speciaal voor vrouwen die geinteresseerd zijn in omscholing tot een technische functie leverde ons naderhand veel leuke reacties op. Zo leuk, dat wij voor deze en andere enthousiastelingen graag eens wilden laten zien dat met een beetje tijdsinvestering en goede wil programmeren heel goed te doen is.

De avond zelf

Op 16 mei hadden we uiteindelijk 14 aanmeldingen ontvangen vanuit verschillende achtergronden. Zo was er een grote groep ROC studenten van de opleiding Game Development, maar ook mensen vanuit het werkende leven. Een hele leuke en diverse groep dus. Na anderhalf uur plenaire uitleg was uiteindelijk iedereen in staat om zelf of in groepjes aan de slag te gaan met de opdrachten. Naderhand hebben we nog tal van leuke vragen en reacties ontvangen van deelnemers die ook in hun eigen tijd nog verder zijn gegaan met programmeren of kansen zochten in de regio om zich te laten omscholen.

En nu?

Wij hebben zelf zo van de avond en alle reacties na de tijd genoten dat we hebben besloten de avond een vervolg te geven in de vorm van een "Academy". De Academy is nu op onze (vernieuwde) website te vinden. Met de Academy willen we cursussen op het gebied van IT organiseren voor een grote doelgroep. Hierbij kan je denken aan werknemers die zijdelings te maken hebben met IT zoals recruiters en supportmedewerkers binnen een tech bedrijf, maar ook mensen die twijfelen of ze een overstap naar een volledige IT functie willen maken.

Oproepje aan de IT bedrijven in Overijssel

Heb jij of werk jij bij een IT bedrijf en bieden jullie traineeships of omscholingstrajecten tot bijvoorbeeld software ontwikkelaar aan? Dan horen wij dat graag via info@blooming-it.nl . We willen namelijk heel graag de enthousiastelingen die we hebben leren kennen met jullie in contact brengen.