Wij zijn Blooming IT

Elkaar een handje helpen

Wij zijn Fleur Oudenampsen en Susan van Bruijnsvoort en samen zijn we Blooming IT gestart in het najaar van 2018. We werken allebei als software ontwikkelaar en delen graag ons enthousiasme over IT. Al snel bleek dat wij niet de enigen zijn die het enthousiasme en vakinhoudelijke kennis graag delen. We hebben daarom nu al een mooie groep van rolmodellen, mentoren en gastdocenten die ons helpen bij de events die we organiseren.

Nu we al een tijdje aan het werk zijn in Blooming IT vinden wij het tijd voor een blog om kennis te delen, te laten zien waar we ons zoal mee bezig houden maar ook waarom we doen wat we doen. We trappen daarom af met dit bericht om toe te lichten wie we zijn en waarom we Blooming IT zijn begonnen.

Software ontwikkeling, Studenten en Starters

In ons werk als software ontwikkelaar, maar Fleur daarnaast ook als docent aan het HBO, zien we nog al eens dat het voor starters en studenten moeilijk kan zijn om hun weg te vinden binnen de IT. We horen vragen als:

  • - Wil ik zelfstandig of in loondienst werken?
  • - Welke technieken vind ik het meest interessant?
  • - Welke bedrijven in mijn regio passen goed bij mij?
  • - Waar kan ik een bijbaan vinden, stage lopen of een afstudeerplek vinden?

Tegelijkertijd weten we vanuit het bedrijfsleven dat er een groot tekort is aan goede werknemers in de IT en er meer dan genoeg bedrijven en enthousiaste werknemers zijn om de vragen van de studenten te beantwoorden.

Wat is ons doel
Het is daarom ons doel om:
  • 1. Bedrijven en onderwijs dichter bij elkaar te brengen waardoor;
  • 2. studenten en starters beter hun weg kunnen vinden en;
  • 3. de uitval tijdens of na de studie verlagen.

Wat wij zelf altijd het meest interessant vinden zijn activiteiten gericht op het overdragen van inhoudelijke kennis. Alle activiteiten vanuit Blooming IT zijn daarom zoveel mogelijk gericht op het overdragen van kennis van studenten richting bedrijven en natuurlijk ook andersom.

Lijkt het je leuk om bij te dragen aan onze doelen of ben je juist op zoek naar wat hulp?
Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij drinken graag een kopje koffie mee.